Kosár

Nézze meg a bevásárló kosarát.

Belépés

Üzleti szabályzat

Az alábbi tájékoztatót kérjük, figyelmesen olvassa el! Csak akkor tud regisztrálni a Borfalu Bortéka Webáruház oldalakon, ha elfogadja az üzleti szabályzatban és az adatvédelmi nyilatkozatban leírt feltételeket. Vásárlást csak regisztráció után kezdeményezhet.

 1. Általános tudnivalók és feltételek:

  1/1.  A Borfalu Bortéka Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton történik, az Interneten keresztül a www.borfalu-borteka.hu weblapon. Mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglaltakat. A vásárlást megelőzően egy regisztrációs adatlapot kell kitöltenie. A közölt adatokat a hatályos törvényeknek megfelelően kezeljük, melyeket  az adatvédelmi nyilatkozatban részletezünk. A honlap kialakítása és elrendezése a  Borfalu Bortéka Webáruház üzemeltetőjének kizárólagos szellemi tulajdonát képzi.

  1/2.  Hibásan vagy hiányosan kitöltött adatlapot érvénytelennek tekintünk és az ebből adódó téves teljesítésért semmilyen formában nem vállalunk felelősséget!

  1/3.  A termékeket kategóriánként csoportosítottuk, de márkanév szerint is megtalálhatóak a keresett termékek. Jellemzőiket a termékleírásokból tudhatja meg részletesen. 

  1/4.  A böngészés során kiválasztott termékeket kosárban gyűjtheti, melyet a „megrendelés” menüpontra kattintva érvényesítheti vásárlói szándékát.

1/5.  A megrendelés beküldése magyar nyelvű írásbeli szerződésnek minősül, melyről Önnek azonnal egy e-mailt küldünk, de saját részünkre is archiváljuk, megrendeléséről az e-mailben küldött linken tájékozódhat.

1/6.  A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, melyek Forintban értendőek és kizárólag a Magyar Köztársaság területén érvényesek. Az árak tartalmazzák az ÁFÁ - t. Az Internetes áruházban szereplő termékeink árai eltérhetnek az üzletben található termékek árától.

1/7.  Akciós termék esetében az akció a készlet erejéig tart. (Amennyiben az akciós termék elfogyott, értesítést küldünk  a megadott e-mail címre.)

1/8. A Vásárló elfogadja, hogy a megrendelt terméket illetően fizetési kötelezettsége van.

1/9. A Szolgáltató és a Vásárló között létrejövő szerződés írásban megkötöttnek minősül, melnyek nyelve magyar. Külön nem kerül iktatásra, és nem visszakereshető. Az Általános Szerződési feltételek azonban bármikor újra elérhetők oldalunkon.

 1. Rendelés és szállítás:

  2/1.  Internetes áruházunkban csak a regisztrált vásárlóinkat tudjuk kiszolgálni. A rendeléssel kapcsolatos rovatokat kérjük, pontosan töltse ki, mivel csak így tudjuk garantálni a megrendelt termékek pontos kiszállítását. Az adatok helytelen megadása, esetleges hiánya miatt bekövetkezett károkért felelősséget nem vállalunk.

  2/2.  A beérkezett rendelésről küldünk egy visszaigazolást e-mailben. Amennyiben ez hibás adatokat tartalmaz, úgy a Vásárlónak 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően javítani tudjuk.

  2/3.  Ha a választott termék raktáron van és ezt a visszaigazolásunkban is feltüntetjük, akkor azonnal szállítható, vagy üzletünkben átvehető. Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron, és vásárlásakor az utánvétes, vagy az előre utalást jelölte be és futárszolgálat szállít akkor értesítést küldünk a termék várható szállítási időpontjáról,vagy hogy mikor vehető át személyesen üzletünkben.

  2/4.  A kiszállítás minden esetben a megrendeléstól számított 4.nap után kezdödik és akár 7. munkanapig is tarthat. Ha ez nem teljesithető akkor irásban email-ban egyeztetjük a szállítást a megrendelővel. Amennyiben a jelzett időpont mégsem megfelelő, úgy kérjük jelezze ezt a kiszállítást megelőző 24 órán belül. Ennek elmulasztásából eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

  2/5.  A áru átvételekor a Vásárló köteles ellenőrizni a kapott csomag  mennyiségét és minőségét is  Ha mindent rendben talált, aláírásával is elismerni .Amennyiben a csomagoláson sérülések fedezhetők fel köteles felbontani és az esetleges károkról a kézbesítővel közösen jegyzőkönyvet felvenni, illetve a kárt a fuvarozó vállalatnak bejelenteni. Ezt követően kizárólag gyártásból származó hibákra vonatkozó reklamációkat áll módunkban elfogadni.

  2/7.  Ha a kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, a szállító értesítést hagy,  majd még egyszer kísérletet tesz az újabb kézbesítésre. Amennyiben a megadott időpont nem felel meg a Vevőnek, akkor köteles ezt jelezni vevőszolgálatunknak és egy új időpontban megegyezni. Ha ez a kísérlet is sikertelen, újabb szállításra csak a Vásárló által kért új időpontban, és a megismételt szállítás díjának újbóli megfizetése mellett kerülhet sor.

  2/8.  Az esetleges szállítási késedelem, vagy annak teljes meghiúsulása esetén a Borfalu Bortéka Webáruházzal szemben kártérítési igény nem érvényesíthető.

  2/9.  A megrendelt és átvett áru vételárának kiegyenlítése, személyesen üzletünkben, utánvéttel, vagy előre utalással, bankszámláról, bankszámlára történhet. Az utánvét összegét a futárnak az áru átvételekor kézpénzben kell forintban kiegyenlíteni.

 1. A vásárlástól való elállás

3/1.  A kiválasztott terméket bátran tegye a kosarába, mivel bármikor lemondhatja a megrendelését, de legkésőbb a szállítást megelőző 48 órán belül. Ezt telefonon és e-mailen is megteheti.

3/2.  Ha a termék mégsem felel meg, 14 munkanapon belül indoklás nélkül visszaküldheti  /Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól/ A vásárló köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni részünkre. A vételárat és a szállítási költséget haladéktalanul visszafizetjük, de legkésőbb 14 napon belül visszautaljuk.

3/3.  Kizárólag üzemképes, karc és sérülésmentes termék visszaszolgáltatása esetén vayunk kötelesek a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. A termék és a csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vásárlót terhelik.

3/4. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából, illetve a beszerelésből adódó értékcsökkenésből eredő kárának megtérítését.

3/5.  A Vásárló nem élhet elállási jogával a szerzői jogi védelem alatt álló termékek (Pl.: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver, stb.) esetén, ha a küldeményt csomagolását felbontotta. A megküldött áru cseréjére jogosult a Vásárló, amennyiben ezen termékek felbontása után derül ki, hogy bizonyíthatóan hibás, és a hiba az áru átvételét megelőzően keletkezett.

3/6.  A vásárlástól való elállás feltételei:

 • A vásárló köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni részünkre
 • A Borfalu Bortéka Webáruház utánvéttel érkező csomagokat nem vesz át.
 1. Garancia, szavatosság:

4/1.  Jótállás: A kereskedő, gyártó garantálja, hogy bizonyos időtartamon belül a termék kifogástalanul fog működni, és ez alól a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítani tudja, hogy a vevő rendeltetésellenesen használta a terméket. A jótállás csak bizonyos, jogszabályban meghatározott áruk és szolgáltatások körére vonatkozik.

4/2.  Szavatosság: Az eladó azért vállal felelősséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Szavatosság keretében nem a kereskedőnek, hanem a vevőnek kell bizonyítania, hogy ő vétlen a meghibásodásban, de az átadáskor, a szerződés teljesítésekor még nem lehetett észlelni azt. Akkor válik jelentőssé a szavatosság, ha a jótállási idő már letelt, hiszen a rejtett hiba későbbi jelentkezésekor a szavatosság még él.

4/3. A vállalkozás köteles a javítást vagy cserét 15 napon belül elvégezni vagy mással elvégeztetni. Amennyiben ez nem történik meg, a Vásárló visszakövetelheti a teljes vételárat.

4/4.  Az eladó az általa eladott árukra terméktípusoktól eltérő, jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. A szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. A vevő hibás teljesítés esetén haladéktalanul jelezze a hibát, a hiba felismerése után közölje szavatossági igényét.

454.  Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben foglaltak az irányadóak.

4/6.  Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben javítja, illetve cseréli ki, ha annak hibája bizonyított. A weben vásárolt termékek esetén a garancia a számla eredeti példányával, és a jótállási jeggyel érvényesíthető a Borfalu Bortéka Webáruházban. Az ilyen esetekben a hibás termék, vagy annak alkatrészének visszajuttatásához szükséges postaköltséget átvállaljuk.Ha a jótállási jegyen található szakszerviz információ, hívja az ott szereplő telefonszámot.

4/6.  Az eladó kizárólag új, garanciális termékeket értékesít, melyek első osztályúak és rendelkeznek a forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel.

4/7.  Az eladó az általa eladott 10.000,-Ft-nál nagyobb értékű termékekre általánosan 12 hónap garanciát vállal az átvételtől számítva. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és annak időtartama az adott termék garanciajegyén van feltüntetve.

4/8.  Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék javítását, illetve cseréjét, de csak abban az esetben ha a Vásárló számlával és érvényes jótállási jeggyel tudja igazolni, hogy a hibás terméket a webáruházunkaban vásárolta. Ha a termékhez nem tartozik garanciajegy, akkor a vásárlás igazolására az eredeti számláját kell bemutatni.

 

 1. Felelősség korlátozása

5/1. A Borfalu Bortéka Webáruházban található  termékek  leírásait, színeit és árait igyekszünk pontosan megadni, de ennek ellenére, bármikor előfordulhatnak eltérések a képernyő beállítások különbségeiből, illetve elírásokból kifolyólag. (pl.: képernyőn látható színek, szöveghibák). Ezekért a Babaház felelősséget nem vállal.

5/2. A Borfalu Bortéka Webáruházban való vásárlás feltételezi, hogy a Vásárló ismeri az Internet által nyújtott lehetőségeket és korlátokat.

5/3.  Mivel az internetes oldalra való csatlakozás a vásárló felelőssége, így az ebből fakadó közvetlen v. közvetett technikai meghibásodásokért az oldal üzemeltetője semmilyen formában nem vállal felelősséget:

 • A Interneten küldött bármilyen adat.
 • Működési hiba a hálózaton ami akadályozza a babaház on-line áruház normális működését és a vásárlást.
 • A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása.
 • Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése.
 • Bármilyen szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármely programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következménye.

5/4.  A Vásárló felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatokat a behatolóktól.

5/5.  Az oldalon található termékbemutató leírások semmilyen termék esetében nem minősülnek orvosi tanácsnak.

5/6.  A Borfalu Bortéka Webáruház fenntartja a hibák, elírások, v. elhagyások előzetes figyelmeztetés nélküli javításának jogát, még a rendelés elküldése után is .Továbbá jogosult az oldalán keresztül megrendelt termékek számának korlátozására, illetve a megrendelés visszautasítására, törlésére 2 munkanapon belül még akkor is, ha a termék megrendelése visszaigazolásra került.

5/7.  Ha a Felhasználó nem a megadott határidőn belül vagy módon mondja le a megrendelést, akkor minden a rendeléssel kapcsolatos költséget köteles megtéríteni.

5/8.  A Borfalu Bortéka Webáruház mindaddig fenntartja a termékek és javak tulajdonjogát míg annak vételára kiegyenlítésre nem kerül. A vételár  kiegyenlítése után a tulajdonjog átszáll a vevőre.

5/9.  Abban az esetben, ha a vásárló bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Borfalu Bortéka Webáruháznak jogában áll érvényteleníteni a vásárló regisztrációját és vásárlását is. Ebben az esetben semmilyen kártérítés nem illeti meg a vevőt és jogorvoslattal sem élhet.

5/10.  A Borfalu Bortéka Webáruház fenntartja magának az alábbi jogokat:

 • A weboldalt előzetes figyelmeztetés nélkül megváltoztathatja.
 • A webáruház működését időlegesen vagy tartósan szüneteltesse, megszüntesse.
 • A vásárlás feltételeit és szabályait módosithassa. Természetesen a leadott rendelésekre ezen változtatások nem érvényesek, azokra a rendelés időpontjában hatályos szabályok vontkoznak.
 1. Tárhely szolgáltató:
Bergauer Kft.
9700 Szombathely, Széll Kálmán u.14.
Balázs Attila +36209464693 info@h-st.hu
 

Az a felhasználó, aki nem ért egyet a jelen üzleti szabályzattal, kérem ne kezdje meg a vásárlást, vagy törölje a kiválasztott termékeit a kosárból, és fejezze be a vásárlást.